KELLO- single Niitty- & Kytömäki

Ihastusta herättäneen kokoonpanon toisella singlellä kolisevat studion rämisevät esineet.

Niitty- & Kytömäen Kello jatkaa kansallisrunouden ja jazzin yhdistämistä

Niitty- & Kytömäki (Mariina Niittymäki, laulu / Inari Kytömäki, piano) toinen julkaistu single. Kello valmistelee huhtikuisen debyyttipitkäsoiton (LP) julkaisua ja tarjoaa kurkistuksen levyn musiikilliseen moniulotteisuuteen, jossa jazzin monet tyylisuunnat yhdistyvät viihdyttäväksi ja nautittavaksi kokonaisuudeksi. Kello-kappaleesta löytyy ripaus rouheutta, mausteita Art rockista ja bluesista yhdistettynä kevyeen jazz-otteeseen.

Ensimmäinen single Tuoll´ on mun kultani, joka julkaistiin marraskuussa, herätti ihastusta niin median kuin muiden musiikin ammattilaisten keskuudessa. Nyt vuoron saa aivan uusi Mariina Niittymäen sävellys Kello, joka on tehty Uuno Kailaan saman nimiseen runoon.

Tämän äänitteen tekemisessä ei ole käytetty editointia, rumpusämplejä eikä laulujen viritystä viritystyökalulla. Kaikki mitä kuulet on aidosti ja rehellisesti soitettu sekä laulettu, sanoo tuottaja Anssi Kippo. 

Singlellä soittavat muusikot Jarkko Palokas, Tommi Taavila ja Simo Kärki.– Lukiessani suomalaista klassikkorunoutta tämä teksti pysäytti erityisesti. Tämä Uuno Kailaan sata vuotta sitten taidokkaasti kirjottama teksti tuntui tänäkin päivänä häkellettyvän ajankohtaiselta, tarpeelliselta ja ajatuksia herättävältä. Siispä halusin ehdottomasti nostaa sitä enemmän näkyville ja aina vain enemmän ihmisten löydettäväksi säveltämällä sen, kertoo Mariina Niittymäki.

Inari Kytömäki tunnustaa Kellon olevan yksi hänen suosikkikappaleistaan levyltä:
– Sen konstailematon ja suoraviivainen sävellys tukee vaikuttavaa runoa, 
kertoo Inari ja valottaa samalla kappaleella kuultavasta yllättävästä ”lisäkolistelusta”:
– Kello taisi myös mennä ensimmäisellä otolla purkkiin, ja sitä soittaessa oli rento tunne musisoida livenä studiossa ammattitaitoisen työryhmän kanssa. Kappaleessa kuullaan myös jännittäviä elementtejä: Rumpusettiin etsittiin lisäefektiä tuomaan erilaisia rämiseviä ja kolisevia esineitä ympäri studiota.  
 Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=fDYBneu1gkM
   Spotify:https://open.spotify.com/album/5RddKnHbNbhUsNVIY9KNor?si=WNjYQJyOTOezKi-RbGZgqw
 Tuleva, keväällä julkaistava LP-levy kantaa nimeä Kuningasten Kunnioiksi. Projektissa Niitty- & Kytömäki on levyttänyt kokonaisen albumin suomalaista ja suomalais-karjalaista klassikkorunoutta uusin sävellyksin. Laulut ammentavat vaikutteita jazzin eri tyylilajeista. Musiikillisia sävyjä on kuultavissa mm. latin-, vintage-, cabaree- ja nu-jazzista, runojen sisällön ja rytmiikan ehdoilla sekä niitä kunnioittaen. Hankkeella Niitty- & Kytömäki haluaa nostaa näitä upeita kansallisaarteita nykypäivään, ja saada niitä kuuluville vaalien upeita suomalaisia kansanperinteitä.

Hanketta tukevat Taike ja Etelä-Karjalan kulttuurirahasto.

Lisätiedot :
promootio
 liisa.marjomaki@grafiitti.fi, 050 5254109.
 
keikkatiedustelut:
https://www.foxeymusic.fi